ISU VIDEO LUCAH INDIVIDU MIRIP USTAZ AZHAR IDRUS

VIDEO FITNAH USTAZ AZHAR IDRUS DI BILIK HOTEL

SELEPAS ANWAR IBRAHIM KINI USTAZ AZHAR IDRUS DIFITNAH, PENYEBARAN VIDEO LUCAH MIRIP USTAZ AZHAR IDRUS | Satu video Iucah dengan individu mirip pendakwah bebas terkenal, UAI pula kini tersebar di media sosial.

Sebuah blog beralamat 1cilipadi.blogspot.com memuatnaik gambar-gambar screenshot video itu dengan tajuk "Ustaz mu tunggu Video datang!".

Ramai yang terkejut dengan penyebaran tersebut dan ramai juga yang mendakwa gambar tersebut diedit oleh orang yang tidak bertanggungjawab kerana warna kulit di bahagian badan dan kepala tidak sekata.

Walaubagaimanapun, gambar itu akan kekal menjadi pertikaian pengguna media sosial sehinggalah video screenshot pula itu dimuatnaik oleh pemilik blog itu kelak.

Penyebaran video lucah seumpama ini merupakan pertama kali di Malaysia yang mengaitkan seorang pendakwah terkenal.

MANUSIA KEJAM SIMBAH KUCING DENGAN AIR PANAS

MANUSIA SIMBAH KUCING DENGAN AIR PANAS

KEJAM, KUCING DISIRAM AIR PANAS | Malang nasib seekor kucing hitam. Badannya didakwa disiram dengan minyak panas oleh manusia yang tidak bertanggungjawab.

Kucing hitam terbabit mengalami kecederaan yang agak teruk. Luka melecur akibat minyak panas amat jelas kelihatan sehingga menampakkan isi daging kucing malang itu.

Bagaimanapun, setelah diselidik, kucing hitam ini mungkin dijangkiti virus sporo berikutan luka di badannya bertompok-tompok.

Menurut sumber, mungkin individu yang menyebarkan gambar terbabit menokok nambahkan cerita untuk menviralkan gambar kucing malang itu.

Lokasi kejadian tidak diketahui, namun besar harapan pencinta kucing agar kucing ini segera diberikan rawatan dan panjang umur.

CERITA SEBENAR PENYEBARAN GAMBAR CIKGU MAKAN KATAK

GAMBAR CIKGU MAKAN KATAK

KISAH SEBENAR CIKGU MAKAN KATAK DI SEKOLAH | Setelah digemparkan dengan acara pegang anjing baru-baru ini, kini Malaysia dikecohkan pula dengan isu makan katak disekolah. 

Gambar-gambar yang memperlihatkan beberapa orang guru dan pelajar di sebuah sekolah telah tersebar secara meluas dilaman sosial sejak 22 Oct.

Status : Palsu (Disalah Tafsir)

Bagaimanapun, ada pihak tampil untuk memberikan penjelasan. Menurut pihak terbabit, acara tersebut merupakan acara survival dari pihak sekolah, bukannya acara makan katak.

Assalamualaikum admin sstv(sukan star tv).. mohon jasa baik admin untuk remove pasal makan katak tu.. sebenarnya ia program demomstarsi ikhtiar hidup yg dijalankan oleh pasukan gerakan am (PGA) di sekolah. tiada sebarang program makan katak berlaku. Gambar tu sekadar pose dari guru itu

Berikut pula penjelasan dari seorang yang menyatakan anaknya salah seorang dari pelajar yang menghadiri program survival tersebut.

GAMBAR CIKGU MAKAN KATAK

Diharap agar orang ramai tidak mudah percaya dengan apa yang disebarkan melalui media sosial terutamanya apa-apa yang berkaitan dengan isu yang panas sebegini.

Diharap juga pihak yang mempunyai 'kuasa untuk menyebar' sentiasa memeriksa sumber dan kesahihan tentang perkara yang mereka kongsi. Cukup-cukuplah menyebar sebarang berita yang tidak pasti.

MAKSUD SEBENAR PERKATAAN 'BAHLUL' YANG RAMAI TAK TAHU

MAKSUD SEBENAR PERKATAAN 'BAHLUL'

VIDEO DAN KISAH MAKSUD DI SEBALIK PERKATAAN “BAHLUL“ YANG MASYARAKAT KITA SUDAH SALAH ERTI | Perkataan 'Bahlul' sering kita dengar diucapkan oleh masyarakat setempat terutamanya untuk menyatakan seseorang itu bodoh atau lurus bendul.

Tapi tahukah anda asal usul perkataan Bahlul itu sendiri? Tahukah anda yang sebenarnya asal-usul orang-orang terdahulu melemparkan perkataan 'Bahlul' kepada seseorang itu adalah sebagai satu doa yang baik?

Bahlul merupakan satu perkataan yang berasal dari arab dan ia berasal dari satu nama jolokan yang diberikan kepada seseorang yang bernama Wāhab ibn Amr. Wahab ibn Amr atau Bahlul hidup pada zaman Khalifah Harun Al-Rasyidin. Sebenarnya Wāhab ibn Amr terkenal sebagai seorang hakim dan juga ilmuan Islam pada zamannya. Dia dikenali sebagai Bahlul kerana dia telah meninggalkan kekayaannya dan hidup dengan gaya yang selekeh.

Terdapat banyak kisah-kisah yang memaparkan kebijaksanaan Bahlul sendiri. Disini kami paparkan tiga cerita berkenaan bahlul.

Cerita 1

Pada suatu hari, Khalifah Harun Al-Raysid bersama isterinya lalu dihadapan Bahlul yang sedang membuat rumah dari tanah liat. Maka Harun berlakukan dialog antara Al-Rasyid, isterinya dan Bahlul.

Harun : Hey Bahlul, kau buat apa?
Bahlul : Aku sedang buat rumah rumah syurga.
Isteri Harun : Boleh aku beli?
Bahlul : Boleh..
Isteri Harun : Berapa?
Bahlul : 10 Dirham
Isteri Harun membayar jumlah tersebut kepada Bahlul.
Harun : Kau dah kena tipu hidup-hidup dengan Bahlul.

Pada malamnya Harun Al-Rasyid bermimpi satu rumah besar yang tersangat cantik yang tertulis nama isterinya, Siti Zubaidah di dalam syurga. Harun cuba untuk masuk ke dalam rumah itu tetapi dihalang oleh pengawal di rumah itu.

Harun : Ini rumah isteri aku.
Pengawal : Memanglah, tapi ini bukan rumah kau.

Bagun pada pagi berikutnya Harun Al-Rasyid bangun dan kelam kabut pergi mencari Bahlul.

Harun : Bahlul, aku nak beli rumah kau.
Bahlul : Boleh.
Harun : Berapa?
Bahlul : 10,000 Dirham.
Harun : Eh, kenapa semalam 10 Dirham?
Bahlul : Semalam kau tak nampak..Hari ni kau dah nampak!

Cerita 2

Pada suatu hari, Harun Al-Rasyidin memberikan Bahlul sebatang kayu dan berkata, "Batang kayu ini ya Bahlul, milik seorang lelaki yang paling bodoh atas muka bumi ini. Jika kamu terjumpa dengan seorang lelaki yang lebih layak memiliki kayu ini lebih dari kamu, berikanlah kepadanya". Dan Bahlul menjadi bahlul mengambil batang kayu tersebut.

Beberapa tahun selepas itu, Harun Al-Rasyid jatuh sakit dan tak ada sebarang ubat-ubatan yang boleh menyembuhkannya. Bahlul datang untuk melawan Harun Al-Rasyid untuk bertanya khabar dan terjadi satu perbualan yang menakjubkan.

Harun : Tak ada apa yang boleh menyembuhkanku!
Bahlul : Kau mahu ke mana?
Harun : Aku akan pergi ke dunia lain.
Bahlul : Kedunia lain? Berapa lama kau akan pergi? Bila kau akan balik?
Harun : O Bahlul! Tak ada siapa yang akan kembali selepas ke dunia itu.
Bahlul : Jadi kau mesti dah buat persiapan rapi untuk perjalanan ini. Perjalanan yang kekal. Kau dah siapkan tentera untuk tunggu kedatangan kau? Sebagai persiapan apabila kau sampai disana?
Harun : Tak ada yang pergi dengan kau Bahlul. Dan aku tak membuat sebarang persiapan.
Bahlul : Ya Amirul Mukminin, sebelum ini kau menghantar tentera sebagai persiapan rapi untuk satu perjalanan yang hanya berjumlah sehari dua! Dan kini kau akan pergi ke satu tempat yang kau akan tinggal disitu selamanya. Dan kau tidak membuat sebarang persiapan untuk menghadapinya?
Bahlul : Nah ambil batang kayu ini. Nampaknya aku dah jumpa seseorang yang lebih layak untuk memilikinya.

Cerita 3

Berikut pula adalah kisah Bahlul dengan Sheikh Junid, seorang ulama sufi dan juga wali Allah. Satu hari Syeikh Junid Al-Baghdadi bertemu Bahlul lalu meminta nasihat. Bahlul lalu bertanya:

Bahlul: Bagaimana kamu makan?
Junid: (Menerangkan adab2 makan berdasarkan Sunnah dan doa2 makan)
Bahlul: Bagaimana kamu berpakaian?
Junid: (Menerangkan adab2 makan berdasarkan sunnah dan doa berpakaian)
Bahlul: Bagaimana kamu tidur?
Junid: (Menerangkan adab2 tidur mengikut sunnah dan doa2 tidur)
Bahlul: Sebenarnya jawapan2 kamu tidak tepat. Sekiranya kamu makan mengikut adab dan doa sekalipun tapi sekiranya makanan itu dari sumber yang haram buat apa? Sekiranya kamu berpakaian dengan adab dan doa tapi tidak menutup aurat serta sumbernya adalah haram buat apa? Sekiranya kamu tidur dengan adab dan doa tapi di hatimu masih menyimpan dendam dan kebencian sesama Muslim buat apa?


Sedutan dari jejak rasul yang memetik kisah Bahlul

Menurut dari tiga cerita ini jelas sekali Bahlul bukanlah seorang yang bodoh atau lurus bendul. Dia sebenarnya bijak dan juga sarkastik. Sedangkan Sheikh Junaid sendiri pun datang mengadap Bahlul untuk mendapatkan nasihat dan dari cerita yang ketiga jelas Bahlul ini seorang wali Allah.

Hari ini penggunaan perkataan bahlul telah disalah ertikan oleh masyarakat yang menggunakanan perkataan itu untuk menyatakan seseorang itu bodoh. Sebenarnya perkataan itu dilemparkan oleh orang-orang tua kepada seseorang seperti ibu kepada anak adalah sebagai satu doa yang baik. Mengharapkan orang itu menjadi seperti Bahlul. Namun apabila lama kelamaan perktaan itu disalah ertikan oleh masyarakat kita. Wallahualam..

GAMBAR SEKITAR KONSERT MARIAH CAREY DI STADIUM MERDEKA

KONSERT MARIAH CAREY DI STADIUM MERDEKA TERBAKAR DALAM HUJAN | Kehangatan konsert Mariah Carey yang berlangsung di stadium Merdeka malam tadi tiba-tiba bertukar suasana cemas seketika gara-gara berlakunya kebakaran kecil sewaktu diva Pop antarabangsa ini sedang rancak membuat persembahan pada konsert yang diberi nama 'The Elusive Chanteuse Show" Tour in Malaysia 2014'.

Insiden tersebut berlaku sewaktu penghibur berusia 45 tahun ini sedang mengakhiri nyanyiannya menerusi lagu 'Hero' dan sejurus itu pentas dipenuhi dengan percikan bunga api. Secara tiba-tiba percikan api tersebut menyambar bahagian bawah tirai yang melatari pentas dan menyebabkan kebakaran kecil. Mujur beberapa orang kru menyedari kebakaran tersebut lantas segera memadamkan api dan keadaan terkawal.

Ketika itu, Mariah yang baru saja menyudahkan nyanyiannya mahu memulakan interaksi bersama peminat. Namun interaksi tersebut terhenti sekejap apabila salah seorang kru datang kepada Mariah dan terus membawa beliau ke tepi pentas. Kelihatan kru tersebut berbisik sesuatu kepada penyanyi kelahiran Long Island, New York, Amerika Syarikat itu.

KONSERT MARIAH CAREY DI STADIUM MERDEKA
Mariah Carey di konsertnya, 'The Elusive Chanteuse Show Tour in Malaysia 2014' yang berlangsung di Stadium Merdeka, malam tadi.

Sebaik saja dimaklumkan oleh kru berkenaan mengenai kebakaran tersebut, Mariah dengan tenang terus berkata, "Oh, ada kebakaran rupanya di situ? (sambil menunjukkan ke arah tirai yang terbakar itu)".

"Ini bereeti konsert saya pada malam ini bukan saja diterangi dengan cahaya gemerlapan (sportlight, percikan bunga api), hujan tapi... juga ada kebakaran. Tak mengapa..., apa pun yang berlaku persembahan harus diteruskan juga", katanya sambil tersenyum lantas kedengaran sorakan semangat daripada para peminat.

KONSERT MARIAH CAREY DI STADIUM MERDEKA
Percikan bunga api sebagai gimik sewaktu Mariah mengakhiri nyanyian lagu 'Hero', beberapa saat sebelum insiden tirai di pentas terbakar.

Tayang Punggung

Sementara itu, walaupun hujan lebat turun sejak beberapa jam sebelum konsert sehinggalah sepanjang konsert berlangsung namun sikit pun tidak menghalang kira-kira 12,000 peminat Mariah membanjiri stadium.

KONSERT MARIAH CAREY DI STADIUM MERDEKA

Memulakan persembahan kira-kira jam 9.15 malam, Mariah membuka tirai konsert dengan lagu 'Fantasy', 'Touch My Body' dan 'Shake It Off'. Sepanjang konsert Mariah diiringi empat orang pemuzik, empat penyanyi latar dan lapan orang penari.

Seperkara yang menjadi perhatian penonton ialah penampilan ibu anak dua ini yang seksi. Mengenakan jacket dress pendek (paras punggung) bewarna hitam, dalam pada membuat persembahan sesekali diva kesayangan ramai sempat beraksi nakal apabila beliau 'secara spontan' membuat pose-pose yang agak menampakkan punggungnya yang montok. Setiap kali beraksi sebegitu, stadium gamat dengan sorakan peminat.

Namun selepas usai menyanyikan tiga lagu pertama, Mariah meninggal pentas seketika dan kemudian tampil dengan persalinan kedua, kali ini kelihatan lebih sopan. Kemudian keterujaan peminat diteruskan dengan persembahan lagu seperti 'Emotion', 'Cry', 'Fly Like A Bird' dan 'Lullaby of Birdland'. Sekali lagi Mariah mencuri perhatian penonton apabila dia membuat persembahan sambil duduk di atas sebuah piano.

KONSERT MARIAH CAREY DI STADIUM MERDEKA

Kalau sewaktu konsertnya di Tokyo, Jepun, awal Oktober lalu, Mariah teruk dikecam gara-gara persembahan vokalnya yang teruk sehingga beliau dikatakan beliau sudah tidak mampu menyanyi lagi. Namun menerusi persembahan pada konsert malam tadi Mariah setidak-tidaknya dapat menepis kritikan tersebut. Meskipun tidaklah kesemua lagu yang diperdengarkan disampaikan secara nyanyian live tetapi Mariah dilihat berusaha menampilkan sebuah persembahan yang terbaik buat para peminatnya.

Pujian juga harus diberikan pada penyanyi yang mempunyai suara mencapai lima octav kerana beliau tidak 'berat mulut', sebaliknya sentiasa mencari kesempatan berinteraksi dengan para penonton.

Tak kurang, peminat turut sama-sama menyanyi terutama apabila Mariah menyampaikan deretan lagu hitnya seperti 'My All', 'Heart Break'/ 'Beautiful', 'Honey', 'I'll Be There' dan 'Hero'.

KONSERT MARIAH CAREY DI STADIUM MERDEKA

Tapi sayangnya momentum kehangatan dan keterujaan penonton agak terhenti-henti kerana Mariah beberapa kali 'hilang' dari pentas sebaik saja selesai menyanyikan sesebuah lagu. Meninggalkan pentas dalam tempoh yang agak lama membuatkan ada sebahagian penonton sedikit demi sedikit mula angkat kaki dan meninggalkan stadium. Sedangkan konsert masih berbaki dalam 40 minit hingga setengah jam lagi.

Diakhir-akhir konsert, Mariah sekali lagi menarik perhatian ramai apabila menyanyikan lagu 'Supernatural'. Apa yang membuatkan ramai penonton tersentuh hati adalah kerana menerusi lagu tersebut, persembahan Mariah turut diiringi video yang memperlihatkan gelagat anak-anaknya, si kembar Moroccan dan Monroe.

Seterusnya stadium kembali bergema apabila rata-rata peminat turut sama menyanyikan satu lagi lagu 'berhantu' Mariah berjudul 'We Belong Together'. Sejurus tamat lagu tersebut, Mariah terus meninggalkan pentas. Meskipun ramai peminat menjerit mahukan Mariah kembali tampil menyanyi lagi, namun beliau tidak juga muncul-muncul. Disebabkan itu, ramai yang beranggapan konsert telah tamat dan masing-masing mula beredar dari stadium.

Bagaimanapun, kira-kira 10 minit selepas itu, Mariah kembali muncul dengan persalinan gaun labuh berwarna silver dan menyampaikan lagu terakhir, 'Always Be My Baby'. Konsert The Elusive Chanteuse Show" Tour in Malaysia 2014 berakhir kira-kira jam 11.30 malam.

KONSERT MARIAH CAREY DI STADIUM MERDEKA

Konsert jelajah anjuran IME Productions ini diadakan bersempena pelancaran album terbaharunya berjudul 'Me. I Am Mariah...The Elusive Chanteuse'. Malaysia merupakan lokasi pertama bagi siri konsert jelajah di Asia Tenggara kali ini.

Begitu pun ini merupakan konsert kali kedua figura yang pernah diiktiraf sebgaia Artis Wanita Paling Berjaya dalam sejarah industri muzik Amerika Syarikat ini di tanah air selepas kali pertama beliau hadir menerusi konsert sulung, kira-kira 10 tahun lalu.

ISU LEE CHONG WEI GAGAL UJIAN DOPING

LEE CHONG WEI GAGAL UJIAN DOPING

DATUK LEE CHONG WEI GAGAL UJIAN DOPING? | Kuala Lumpur: "Saya seperti tidak percaya, tetapi kalau ada pihak mahu menjatuhkannya, ia harus diperjelaskan sebaik mungkin," itulah kenyataan bekas pemain badminton negara, Muhd Hafiz Hashim mengenai isu doping dikatakan membabitkan pemain badminton nombor satu dunia, Datuk Lee Chong Wei.

Menurut bekas rakan segandingan Chong Wei itu, jika seseorang ahli sukan sudah diuji positif menggunakan bahan terlarang persepsi masyarakat tetap akan menganggap perkara itu satu tindakan negatif walaupun tidak sengaja.

Semalam, agensi berita antarabangsa AFP mendedahkan pemain badminton yang juga ikon negara adalah Chong Wei walaupun Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin Abu Bakar belum mahu mendedahkan nama atlet berkenaan berdasarkan peraturan Persekutuan Sukan Antarabangsa yang tidak akan mengeluarkan atau umumkan nama atlet terbabit sehingga ujian sampel B selesai.

"Dia mungkin tidak tahu semasa mengambil ubat atau makanan tambahan untuk mengekalkan prestasinya.

"Mungkin dia tersalah makan, tetapi secara logik dalam sukan mengambil bahan terlarang boleh dianggap satu tindakan yang tidak betul," katanya lapor Hmetro.

JEP SEPAHTU SAMBUT BIRTHDAY KEKASIH

GAMBAR JEP SEPAHTU SAMBUT HARI JADI KEKASIH

GAMBAR ROMANTIK JEP SEPAHTU SAMBUT HARI JADI KEKASIHNYA | Pelawak tersohor tanah air, Jep Sepahtu telah berkongsi beberapa gambar yang menunjukkan dirinya menyambut hari jadi kekasihnya iaitu Nazeer Sardi yang diadakan di sebuah hotel baru-baru ini menerusi akaun Instagram miliknya.

GAMBAR JEP SEPAHTU SAMBUT HARI JADI KEKASIH

GAMBAR JEP SEPAHTU SAMBUT HARI JADI KEKASIH

GAMBAR JEP SEPAHTU SAMBUT HARI JADI KEKASIH

GAMBAR JEP SEPAHTU SAMBUT HARI JADI KEKASIH

WAJAH SEBENAR ANZALNA NASIR TANPA MAKE UP

GAMBAR ANZALNA NASIR TANPA ALAT SOLEK

GAMBAR ANZALNA NASIR TANPA ALAT SOLEK YANG SANGAT CUN | Pelakon terkenal, Anzalna Nasir mengakui kulitnya agak sensitif dan sangat mudah ditumbuhi jerawat. Oleh itu, dia perlu kerap menjaga kulit wajahnya dengan mendisiplinkan diri dengan rutin hariannya.

“Saya bukanlah seorang yang terlalu cerewet dalam menjaga kecantikan tetapi apabila terlalu kerap mengenakan mekap untuk lakonan dan menghadiri majlis tertentu, saya perlu lebih menjaga kulit agar sentiasa bersih.

“Saya juga disarankan untuk mengguna ubat dan tidak menggunakan produk secara sembarangan. Saya turut mengamalkan petua tradisional seperti menyapu putih telur di muka.

Setiap kali membasuh muka, saya sering berselawat agar dikekalkan keserian wajah,” katanya lagi.

Bercerita pula mengenai makanan, dia tidak mengamalkan diet sebaliknya makan secara sederhana dan mengelakkan daripada menikmati makanan laut kerana alergik.

“Waktu itu, saya sekeluarga mengikut bapa yang melanjutkan pelajaran peringkat Doktor Falsafah (PhD) di sana. Makanan semuanya sedap-sedap belaka dan selera makan saya di sana tidak dapat dikawal kerana faktor cuaca dan pengaruh sekeliling.

“Tetapi sekarang saya berjaya menurunkan berat badan kepada 43 kg,” ujarnya.

GAMBAR ANZALNA NASIR TANPA ALAT SOLEK

WAJAH WANITA BERUBAH JADI RAKSASA

WAJAH WANITA BERUBAH JADI RAKSASA

PEMBEDAHAN PLASTIK PALING GILA | Ramai wanita yang mendambakan kesempurnaan terutama pada wajah dan bentuk tubuh mereka. Jadi, tidak hairanlah jika mereka sanggup menghabiskan puluhan ribu ringgit untuk kekal cantik menawan termasuklah melakukan pembedahan plastik.

Wanita ini nekad melakukan pembedahan plastik pada wajahnya untuk kelihatan cantik menawan. Namun, lain pula yang terjadi.

WAJAH WANITA BERUBAH JADI RAKSASA

WAJAH WANITA BERUBAH JADI RAKSASA

WAJAH WANITA BERUBAH JADI RAKSASA

PUNCA SEBENAR WARGA BRITISH DIBUNUH ISTERI SENDIRI

WARGA BRITISH DIBUNUH ISTERI SENDIRI

WARGA BRITISH DIBUNUH ISTERI KERANA SUKA BERBOHONG | BALI: Seorang lelaki warga British ditemui mati disembelih di sebuah kawasan sawah di sini, dipercayai dibunuh oleh isterinya sendiri.

Mayat Robert Kelvin Ellis, 60, ditemui dibungkus dengan plastik dan dibuang ke kawasan sawah di Kampung Sedang pada Selasa.

Polis mendakwa isteri mangsa yang merupakan warga Indonesia, Julaikah Nor Aini bertanggungjawab terhadap pembunuhan itu.

"Motif pembunuhan dipercayai kerana suspek tidak berpuas hati terhadap mangsa.

"Tidak berpuas hati kerana banyak sebab. Wanita itu mendakwa suaminya sering berbohong sehingga dia mengambil keputusan untuk mengupah pembunuh untuk membunuh mangsa," Kata Ketua Polis Badung, Komang Suartana.

Officials said Mr Ellis, who has been living in Australia, had a UK passport, and is believed to have moved to the seaside area of Sanur, Bali with his wife

Polis kini telah menahan pembunuh di Padangbai di sini dan masih memburu tiga lagi.

Pasangan itu sebelum ini tinggal di Australia dan mempunyai pasport United Kingdom sebelum berhijrah ke Bali lapor Mstar.

WARGA BRITISH DIBUNUH ISTERI SENDIRI