BAHAYA COCA-COLA!!


10 KEBAIKAN COCA COLA...MESTI BACA~
SILA FORWARDKAN KEPADA SELURUH RAKYAT MALAYSIA!!







10 Kebaikan Coca Cola~

"Setiap kali ada musim perayaan, mesti ada rumah saudara mara yang hidangkan coke kan? tak pun, masa lepak2 ngan member2, mesti ada yang sambil minum coke kan? kengkadang, mereka yang demam, ada yang memasukkan panadol ke dalam coke dan menikmatinya kan? ahh~ NIKMATNYAA~~ semasa duduk makan kat mcD dan KFC plak, anda minum apa erk?? saya tahu, mesti korang dah pernah dengar yang sebenarnya air coke nie ade 10 'kebaikan' yg x disangka-sangka.

" Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US , kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna? Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini~

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!

2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?


3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!

4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!

8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!
Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.
Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.

9. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!

10. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah

Kenapa Orang Yahudi Tak Minum Coke dan Pepsi??

 Disampaikan oleh seorang sahabat.....

 Assalamualaikum kengkawan...

 last weekend, ada ustazah usrah kami beritahu... masa dia belajar kat
 mesir dulu, dia punya lecturer ada cerita... dulu ada sorang mamat
 yahudi ni datang egypt to study the muslims' lifestyle kat sana
 setelah serangan secara fizikal ke atas umat Islam tak berjaya. 

dia nak carik jalan untuk serang cara lain. tapi Alhamdulillah, dia telah
diberi hidayah semasa dia dok study umat Islam kat mesir tu.

 dia beritahu lecturer ustazah ni, one of the things the jews do untuk
hapuskan keturunan umat Islam is to produce coca cola & pepsi yang di dalamnya ada chemical to retard the reproduction organs for both men & women.

 menurut mamat tu, kat israel tak ada jual coke & pepsi sebab
 diorg tahu apa kandungan kat dalamnya and since jew is agama
keturunan, diorg tak nak le mandul! 

kalau korang pernah terima
 forwarded email pasal bertapa acidicnya coke tu sampai boleh dissolve tulang & gigi (calcium containing compounds) and boleh buat cuci
 toilet! 

and for ladies, kalau minum coke boleh cause menstruation if
you're a wee bit late. so kalau minum banyak & at that time baru lekat
 zuriat, ada chances keguguran le, kan ? 

Therefore, untuk kemakmuran umat Islam & untuk kesihatan & untuk tak support jewish companies,
pls stop drinking & buying coke & pepsi.


Photobucket
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
JANA PENDAPATAN TANPA HENTI WALAUPUN ANDA TELAH BERHENTI!

2 Comments

sudah bekurun tidak pigang kola..nda rock la minum kola..minum 100plus baru macho..eheh

Reply

HEHEHE! yup! bahaya tau coke neyh~ fuh! ada experiment kat youtube tuh yang simbah coke pada daging khinzir dan rendam telur dalam coke selama setahun~ fuh! menakutkan~

Reply

Post a Comment