Cara Mendapatkan Internet Percuma Maxis Dan Celcom Android 2012!


Mula-mula sekali download Opera Mini 6.5hui.apk dan masukkan ke dalam HP android korang.

Bagi pengguna Celcom :

Pilih Celcom 3G Internet pastu edit camni

NAME: CELCOM OPERA
APN: Celcom3g
PROXY: 141.0.011.253
PORT: 80

MMSC:
http://mms.celcom.net.my.etern1ty.ru/cgi-bin/
nph-proxy.cgi/0a/http/

AUTHENTICATION: PAP
APN TYPE: Default,supl,mms

Pastu buka Opera Mini yang dah download tadi dan buat macam ni:

Frontquery:
mms.celcom.net.my.etern1ty.ru/cgi-bin/nph-
proxy.cgi/0a/http/

Remove port: tanda
Proxy Type: Host
Proxy Server:
mms.celcom.net.my

dan lepas dah siap tekan save, tunggu sampai habis install dan surflah sepuasnya!

Untuk pengguna Maxis :

Untuk setting di phone android korang pilih Maxis 3G WAP dan edit kepada macam ni

NAME: maxis opera
APN: unet
PROXY: 202.75.133.49
PORT: 80

MMSC:
http://maxis.mobby.me.logsonomy.com/cgi-bin/
nph-get.cgi/0a/http/

AUTHENTICATION: PAP
APN TYPE: Default,supl

Dah siap tekan save.

Pastu bukak opmin tadi dan buat macam ini:

FrontQuery :
maxis.mobby.me.logsonomy.com/cgi-bin/nph-
get.cgi/0a/http/

Remove Port: tanda
Type: Host
Proxy Server:
maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80

dah siap tekan save dan surflah sepuas hati!

Amaran : Sebaiknya korang pastikan kredit korang di bawah seringgit kalau tidak walaupun korang tak install Opera Mini lagi, kredit korang dah kena telan!
Risiko korang tanggung sendiri!

******************************
Kalau cara ini tidak menjadi, sila gunakan cara alternatif:
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
JANA PENDAPATAN TANPA HENTI WALAUPUN ANDA TELAH BERHENTI!

3 Comments

mmsc tu x ckop ruang ah..

Reply

fq tu nk letak kt man....


start dari sini da x fhm.... explain lagi mendalam.....

FrontQuery :
maxis.mobby.me.logsonomy.com/cgi-bin/nph-
get.cgi/0a/http/

Remove Port: tanda
Type: Host
Proxy Server:
maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80

Reply

Tak sesuai untuk semua model hp

Reply

Post a Comment