Menu

========================================
PLEASE ENABLE YOUR JAVASCRIPT TO VIEW THIS PAGE!
========================================


[ How? ]


Mula-mula sekali download Opera Mini 6.5hui.apk dan masukkan ke dalam HP android korang.

Bagi pengguna Celcom :

Pilih Celcom 3G Internet pastu edit camni

NAME: CELCOM OPERA
APN: Celcom3g
PROXY: 141.0.011.253
PORT: 80

MMSC:
http://mms.celcom.net.my.etern1ty.ru/cgi-bin/
nph-proxy.cgi/0a/http/

AUTHENTICATION: PAP
APN TYPE: Default,supl,mms

Pastu buka Opera Mini yang dah download tadi dan buat macam ni:

Frontquery:
mms.celcom.net.my.etern1ty.ru/cgi-bin/nph-
proxy.cgi/0a/http/

Remove port: tanda
Proxy Type: Host
Proxy Server:
mms.celcom.net.my

dan lepas dah siap tekan save, tunggu sampai habis install dan surflah sepuasnya!

Untuk pengguna Maxis :

Untuk setting di phone android korang pilih Maxis 3G WAP dan edit kepada macam ni

NAME: maxis opera
APN: unet
PROXY: 202.75.133.49
PORT: 80

MMSC:
http://maxis.mobby.me.logsonomy.com/cgi-bin/
nph-get.cgi/0a/http/

AUTHENTICATION: PAP
APN TYPE: Default,supl

Dah siap tekan save.

Pastu bukak opmin tadi dan buat macam ini:

FrontQuery :
maxis.mobby.me.logsonomy.com/cgi-bin/nph-
get.cgi/0a/http/

Remove Port: tanda
Type: Host
Proxy Server:
maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80

dah siap tekan save dan surflah sepuas hati!

Amaran : Sebaiknya korang pastikan kredit korang di bawah seringgit kalau tidak walaupun korang tak install Opera Mini lagi, kredit korang dah kena telan!
Risiko korang tanggung sendiri!

******************************
Kalau cara ini tidak menjadi, sila gunakan cara alternatif:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
JANA PENDAPATAN TANPA HENTI WALAUPUN ANDA TELAH BERHENTI!
Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift!
SELUAR DALAM BIO MAGNET - Cara Mudah Merawat Masalah & Fungsi Seksual Lelaki

4 Comments:

  1. fq tu nk letak kt man....


    start dari sini da x fhm.... explain lagi mendalam.....

    FrontQuery :
    maxis.mobby.me.logsonomy.com/cgi-bin/nph-
    get.cgi/0a/http/

    Remove Port: tanda
    Type: Host
    Proxy Server:
    maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80

    ReplyDelete

LIKE Facebook Kami Di Sini!!!

 
Top