DUGAAN MENYAKSIKAN PAYUDARA WANITA!


Seksanya Dugaan Melihat Payudara Wanita | Cuba bayangkan. Ada satu lelaki ni, dia duduk dalam bas sebelah seorang perempuan bertudung. Perempuan ni cantik. Dia pakai baju lengan panjang dan tutup aurat tapi sayang baju dia ketat. Walau pun bertudung tapi sayang tudung dia tak tutup dada. Oleh sebab baju dia tu ketat, maka tersembul la dua bentuk yang menonjol di dada perempuan itu.

Si lelaki ini, masa first dia duduk di sebelah perempuan tu dia still dapat control lagi. Tapi bila dia ternampak dada perempuan yang montok itu secara tidak sengaja, bayangan dada perempuan itu terus melekat di dalam kepala. Lelaki tu berusaha menundukkan kepalanya supaya dia tidak ternampak lagi dada perempuan itu, tapi sayang bayangan itu telah menjelma di dalam kepala.

Lelaki tu tutup matanya, tapi syaitan masih lagi buat dajal dalam fikirannya. Syaitan cakap dekat lelaki tu. "Kau bayangkan kalau dada perempuan yang kau nampak dalam fikiran kau ni dah besar, macam mana pulak kalau kau tengok real kan?"Puas lelaki itu melawan godaan syaitan. Tapi nafsu datang membantu syaitan tu. Akhirnya lelaki tu tumpas.

Lelaki tu buka mata dia, dan dia toleh ke arah perempuan tu sekejap. Perempuan tu tak sedar dia diperhatikan, lalu lelaki tu pun tengok la ke arah dada perempuan yang montok itu puas-puas. Tiba-tiba, perempuan tu pusing ke arah lelaki itu dan ternampak yang renungannya lain macam je. Bila dia nampak arah pandangan lelaki tu, perempuan tersebut terus marah.

"Bodoh! Lelaki gatal! Mata keranjang!" Perempuan itu menyumpah-nyumpah lelaki tersebut. Kesian, lelaki itu dipersalahkan. Perempuan sering marah bila ada lelaki memandang mereka dengan muka yang bernafsu seperti seorang perogol yang tengah menunggu mangsanya. Kononnya lelaki semuanya bernafsu buaya. Tapi perempuan tak pernah fikir ke apa sebabnya lelaki jadi macam tu?

Pernah tak lelaki jadi begitu bernafsu apabila melihat seorang perempuan yang memakai tudung yang besar dan menutup dada mereka? Pernah tak lelaki bernafsu melihat perempuan yang baju mereka agak longgar seperti jubah?

This is reality. Ramai aku tengok perempuan zaman sekarang pakai tudung macam tu. Bukan aku nak kondem perempuan-perempuan tu semua. Tapi aku nak minta satu je. Please, for the sake of other men out there as well as for your safety, pakai la tudung yang besar sikit. At least, tutup dada pun kira okey la. Lelaki kalau dah ternampak buah dada perempuan yang montok, terus terang aku cakap aku memang akan terbayang gila-gila punya.

Aku tau, lelaki patut menundukkan pandangan mereka dan mengelak daripada melihat benda-benda yang tak elok seperti yang termaktub dalam Al-quran surah An-nur ayat 30

مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ۚ ذَٰلِكَ أَزْكَىٰ لَهُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ

Maksudnya :
Katakanlah (wahai Muhammad) kepada orang-orang lelaki yang beriman supaya mereka menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka. Yang demikian itu lebih suci bagi mereka sesungguhnya Allah Amat Mendalam PengetahuanNya tentang apa yang mereka kerjakan.

Tetapi, tanggungjawab itu bukan ke atas lelaki saja. Perempuan jugak mempunyai tanggungjawab mereka seperti yang tertulis dalam surah An-Nuur ayat 31 ni:

وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ 
زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلَا يُبْدِينَ 
زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاء 
بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا 
مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُوْلِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ 
ظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاء وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِن
ي زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعاً أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

Maksudnya :
Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka, atau bapa mentua mereka, atau anak-anak mereka, atau anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya.

You see that? Maafkan aku sekiranya bahasa yang aku gunakan di sini agak kasar sedikit. Mungkin ada perempuan yang terguris hati bila aku tulis pasal benda ni. Tapi aku buat ni untuk kebaikan bersama jugak. Jangan salahkan lelaki saja bila mereka melihat perempuan ini seperti satu simbol seks. Memang lelaki nampak bersalah, tapi kalau puncanya jugak disebabkan oleh perempuan, maka kedua-dua pihak adalah bersalah.

Aku harap, selepas ini perempuan-perempuan yang di luar sana especially yang pakai tudung kecik dan masih menampakkan dada tu, silalah berubah. Apa salahnya memakai tudung yang besar kan? Kalau korang rasa sukar untuk berubah, cuba tanya soalan ni dekat diri sendiri. Adakah korang sanggup bila lelaki selalu melihat buah dada korang dan menganggap korang sebagai simbol seks atau pun korang lebih memilih untuk memakai tudung yang besar dan lelaki melihat korang dengan penuh kehormatan?
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
JANA PENDAPATAN TANPA HENTI WALAUPUN ANDA TELAH BERHENTI!
BINA BLOG BISNES UNTUK KEMBANGKAN BISNES ANDA DI INTERNET! MURAH & CEPAT!
Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Comments

terbaek!! sokong2

Reply

yup .. sokong sgt ..:-bd

Reply

eleh jangan nak salahkan perempuan sangat la, korang sendiri yang tak dapat nak control nafsu korang..

Reply

mangkok btol anon atas ak ni,nafsu lelaki jangan nak bezakan dgn nafsu pompuan.X(

Reply

:)] O:-)

Reply

bukan nak menyalahkan, tapi dah betul. bila benda dah betul tapi xnak ngaku ni lah jadinya. kalau dah bertutup sopan semua kena rogol jugak tu baru salah laki.

Harra

Reply

memang betul pun.. Rasulullah SAW sebelum wafat pun dh maklumkan, fitnah terbesar adalah wanita. suami sy pun selalu nasihat, jaga aurat apbl keluar rmh

Reply

yup.... tak dinafikan...wlopn ak prempuan, tp, jangan samakan nafsu wanita n lelaki... besar bezanya... tutup je la aurat..ape nk susah...bkn mati pon klo ttup aurat.. Lol

Reply

betul la tu... setakat nk srh ttp aurat pun takkan nk mrh2... kan itu perintah Allah, berani ke nk langgar ??? perempuan kalau tutup aurat pun cantik jgk, lagi cantik drpd yg pakai baju 'balut tubuh' tu, love this post very much :-bd =D7 2:-p

Reply

btol2 walaupon aku pompuan aku sokong /:)

Reply

ya betul betul, x mati pun pakai tutup aurat, kalu terbuka aurat kan berdosa.skrg org melayu pakai lg teruk dr cina, kan ke mengundang malapetakatu. byk je pun tourer pakai jubah hijab kaler hitam lg kat tgh town kl tgh panas terik x mati pun..hormat la diri anda andai anda ingin dihormati..

Reply

yke..bis tu klu bukn islam pe cite lk,llki pon pndai2la control nafsu tu..klu xleh nk control,cucuk aje mt tu ngn garpu,. :-bd

Reply

Menurut kajian orang2 Barat, nafsu fantasi seks perempuan adalah lebih tinggi daripada nafsu fantasi seks lelaki...

Reply

kalau pompuan tengok buah dada pompuan lain yg montok memang la takde rase ape-ape dan tak hingin pun, itu sebab korang sama jantina sama-sama pompuan, takde nafsu sesama pompuan . . . . . . . nafsu pompuan memang la lain, . . .

tapi kalau lelaki tengok buah dada montok pompuan lain selain mahram dia, . . memang la ade perasaan hingin dan mengidam-idam, . . . kalau boleh mau je di-nyum-nyum sebab sedap, hihihi :P . . . . . .

sebab nafsu lelaki memang la suke kat pompuan, . . . . . .
bukan kat bukit gunung berkembar tu je, . . . kat punggung pun same jugak, jangan balut ketat-ketat, sampai nampak bentuknye . . . .

lebih-lebih lagi kalau jenis bumper yg besar, pastu bulat pulak tu, . . .
memang sedap ditengok, kalau boleh mau di-nyum-nyum je sebab sedap bentuknye, hihihi :P . . . . ooopppss, boleh ke nyum-nyum kat situ ?
melampau sungguh aku ini, ehehe, . . .

yang part nyum-nyum ni cume pendapat aku jer, . . . tak semestinye semua lelaki lain berfikir macam aku jugak, . . .
aku jer yang agak kuat berangan sikit macam tu, . . . . .

apepun yang HARAM TETAP HARAM, . . . nak yang HALAL kena pi nikah cepat-cepat ye korang, hihi . . .

jadi SELAMAT MENUTUP AURAT ye awak-awak semua, . . . peace :D hehehe

http://budakgetah91.blogspot.com/2013/01/the-fight-of-good-and-evil-continues.html

Reply

anon yg no.3 tu patut dirogol diramas dihotdog puas2 nenennye.. nak salahkan org plak.. kalau kao jadi laki sure telancap2 tpancut mani dlm bas tu x thn stim. takde psaan simpati lgsg!!.. hukum Allah xnk ikut. bega! aku bagi penampa buayo kang..

Reply

yurp, btol tu . . sy juga kaum hawa, mmang salah perempuan berpakaian agk ketat sehingga menampakan susuk tubuh mereka pada lelaki..sehingga lelaki tidak dapat mngawal hawa nafsu mereka, lumrah kejadian lelaki suka melihat wanita ni . . lagi2 yg tk berapa nk menutup, , jadi kepada KAUM HAWA DILUAR SANA , KLAU TAK NAK DIRI JADI PERHATIAN LELAKI BERPAKAIN LA CARA ISLAM BUKAN CARA MELAYU , , ,ingat PAKAIAN ANDA MENCERMIN KAN DIRI ANDA . . . SALAM DR SY :)

Reply

Setuju.. kalau boleh semua lelaki nak seks rambang.. tapi ingat dosa pahala yang dapat kontrol..

Reply

Kalau boleh lelaki nak buat seks je dgn mana2 pompuan cantik.. tapi ingat dosa pahala.. dapat kontrol..

Reply

perempuan boleh jadi seorang malaikat atau pun syaitan dunia dan mereka paling ramai dalam neraka, jadi wanita2 di luar sila bertaubat sekarnag ni banyak fashion sakit mata pakai tudung tetapi pakaian ketat2, ini sama merosakkan lelaki

Reply

Post a Comment