KISAH LAWAK MALAM PERTAMA PENGANTIN!


LAWAK MALAM PERTAMA PENGANTIN | Lawak ni agak nakal sikit dan tak sesuai untuk tatapan kanak-kanak. So, kanak-kanak bawah umur jangan menggatal nak membaca okay!

Sehari selepas kenduri kahwin..

Di meja makan sewaktu bersarapan dengan tiga anak perempuannya yang bernikah serentak semamalm..

Ibu: Along kenapa masa mak lalu kat bilik ko... Mak dengar ko terkekek-kekek ketawa..

Along: Mak. .. Kan masa kecil dulu mak pesan kalau SUKA kene ketawa..

Ibu: Oooooo.. Lantas mengajukan soalan pada si Angah... Ko plak... Kenapa mak dengar ko nangis??

Angah: Mak.... Kan masa kecil dulu mak pesan... Kalau SAKIT, Nangis!!

Ibu: Oooo terlupa plak. Langsung bertanya pada si Adik... Ko plak kenapa bilik ko semalam senyap dan sunyi je.... Kak Long ko...Ketawa suke... Angah...Nangis sakit.... Ko je yang senyap...

Adik: Makkk....... Mak dah lupake... Kan masa kecil dulu mak selalu berpesan..

JANGAN BERCAKAP BILA MULUT PENUH....!!
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
JANA PENDAPATAN TANPA HENTI WALAUPUN ANDA TELAH BERHENTI!
BINA BLOG BISNES UNTUK KEMBANGKAN BISNES ANDA DI INTERNET! MURAH & CEPAT!
Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

36 Comments

hahahaha..memang tutt :D

Reply

Bercerita pasal Julia Ziegler tu, aku teringat satu kisah. Masa tu aku atas motor, sedang menanti traffic light bertukar ke hijau. Trafic light tu memang agak chilakos sikit sebab kadang-kadang sampai 5 minit baru lah bertukar. Cuba korang bayangkan kalau korang betul-betul tak tahan nak terberak. Najis Mughalazah korang betul-betul di hujung-hujung jubur korang. Rasa macam ada batang kayu je dalam jubur, sampaikan dah tak boleh dikemut lagi. Apa akan jadi kat korang? Dan apa yang korang akan buat dalam situasi tersebut? Kalau nak langgar lampu traffic light, polis dah tunggu kat depan. Nak dijadikan cerita, masa tu memang aku tengah tak tahan nak terberak. Korang tau betapa seksanya aku menanggung azab sengsara tersebut. Berpeluh-peluh dahi aku. Tercungap-cungap nafas aku. Turun naik turun naik bontot aku. Lepas aku terperasan orang sekeliling tengah tengok, terpaksa aku buat-buat tengah bersenam atas motor. Nasib baik aku teringat pesan orang tua-tua a.k.a PETUA . Aku terus terkumat-kamit menyebut "Kepala jubur" sebanyak yang mungkin. Korang pernah dengar tak petua ni? Tak tau lah samada aku kena tipu. Kalau aku kena tipu maknanya aku pun menipu korang lah ni. Hahahaha.

Tengah aku menahan azab tu, secara tiba-tiba Julia Ziegler melintas depan aku. Dia pandang dan senyum kat aku. Aku pun cuba melemparkan satu senyuman yang paling indah di mata dia, manalah tau kalau-kalau dia boleh tergoda dan terpikat dengan aku. Tapi nampaknya hari tu adalah hari yang agak malang bagi aku. Senyuman yang aku cuba lemparkan menjadi sebaliknya. Wajah aku secara automatiknya menjadi wajah buruk orang yang sedang meneran berak batu. Macam muka Menteri Fasola dalam filem "Laksamana Do Re Mi" masa di'stalker' oleh Do,Re dan Mi. Agak menyedihkan bila aku nampak muka Julia Ziegler berubah pucat dan dia terus kelam kabut mempercepatkan langkahnya melintas aku. Pergh!! Satu tragedi malang untuk aku. Melepas aku!! Kalau tak, dah tentu aku dapat nombor telefon dia. Dan kalau tak pasal tu, dah tentu aku tak single macam ni, dah tentu aku merangkap kapel Julia Ziegler dan hari ni aku tengah date dengan dia kat Mydin. Hahahaha.

Reply

:) :( ;) :D ;;-) :-/ :x :P :-* =(( :-O X( :7 B-) :-S #:-S 7:) :(( :)) :| /:) =)) O:-) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t 8-7 I-) 8-| L-) :-a :-$ [-( :O) 8-} 2:-P (:| =P~ :-? #-o =D7 :-SS @-) :^o :-w 7:P 2):) X_X :!! \m/ :-q :-bd ^#(^ :ar!

Reply

=))

Reply

luzz

Reply

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

Reply

O_o

Reply

anak sulong mak happy,kdua sakit,ktiga ehem2...mak juga yg dh lama mnjanda

Reply

Post a Comment