Menu

========================================
PLEASE ENABLE YOUR JAVASCRIPT TO VIEW THIS PAGE!
========================================


[ How? ]


ULAT DALAM OTAK KERANA MEMAKAN SUSHI DAN SASHIMI | Inilah akibat memakan sushi dan sashimi (ikan mentah, kurita mentah,udang mentah dan makanan laut yang tidak dimasak). Orang jepun kan suka makan makanan yang tak dimasak ataupun separuh masak.

Shota Fujiwara dari Gifuprefecture, Jepun yang beumur 80 tahun telah menderita sakit kepala yang luar biasa selama 3 tahun dan telah kehilangan kemampuan fizikalnya akibat mendapat penyakit misteri.

Setelah menjalani pemeriksaan CT-scan dan X-ray, doktor yang merawatnya bejaya menemui sarang ulat di bawah kulit kepalanya namun masih di luar tempurung otaknya.

Ulat yang ditemui di kepala Shota Fujiwara adalah berasal dari parasit yang selalunya didapati pada ikan mentah terutama ikan laut atau ikan air tawar. 

Ulat parasit dan telurnya hanya boleh dibasmi dan dinyahaktifk melalui proses memasak dengan suhu yang sangat tinggi seperti digoreng, dipanggang, direbus hingga mendidih atau dengan cara pembekuan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
JANA PENDAPATAN TANPA HENTI WALAUPUN ANDA TELAH BERHENTI!
Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift!
SELUAR DALAM BIO MAGNET - Cara Mudah Merawat Masalah & Fungsi Seksual Lelaki

5 Comments:

 1. yg makan bab1 pon sama lah.. cacing xkan mati walau dibakar..bla2.. yuck =.= camne lah boleh mkn benda cenggini? manusia nak makan..mestilah masak... hadoii

  ReplyDelete
 2. belum mati dah dimakan ulat! yukhs!!

  ReplyDelete
 3. ngeri gile..seh

  ReplyDelete
 4. turn otak dya plak jdi sushi utk ulat2 tu...

  ReplyDelete

 
Top