REMAJA GAGAL MASUK KE TANAH SUCI AKIBAT GEMAR TONTON VIDEO LUCAH!

GAGAL MEMASUKI MASJIDIL HARAM AKIBAT SUKA TENGOK PORNO | Assalamualaikum dan selamat sejahtera, ini ada satu kisah yang boleh dijadikan renungan dan pengajaran kepada kita semua.

Kisah di mana seorang lelaki gagal untuk masuk ke Masjidil Haram. Beberapa kali mencuba untuk memasuki Masjidil Haram tapi tetap sahaja tidak boleh.

Kisah ini diceritakan oleh Dato Dr Harun Din..

Gambar sekadar hiasan.
Lelaki ini tidak sama pakej dengan saya, jadi saya tidak mengenali beliau. Apa yang berlaku kepada lelaki berkenaan ialah setiap kali dia hendak masuk ke masjidil haram, dia tiba-tiba menjadi panik seperti orang ketakutan.

Kemudian lelaki itu tergopoh-gapah ke luar semula daripada masjid dan tergesa-gesa pulang ke rumah tumpangannya.

Selepas kali pertama gagal, lelaki itu cuba sekali lagi tetapi apabila orang-orang dalam masjid memandang ke arahnya, dia terus berlari balik ke rumah tumpangannya.

Kejadian aneh itu berulang kali berlaku selama seminggu sehingga lelaki tadi tidak dapat sembahyang dalam Masjidil Haram.

Melihat keadaan yang sungguh aneh ini, seorang sahabat datang memberitahu saya dan minta supaya saya cuba ubati lelaki itu. Saya bersetuju tetapi tidak terus mengubati lelaki itu. Sebaliknya,saya cuba mendapat maklumat mengenainya terlebih dahulu.

Saya sengaja berbuat demikian kerana saya rasa mesti ada sesuatu kesalahan yang telah dibuatnya hingga menyebabkan dia jadi sedemikian rupa. Jadi saya suruhlah kawan saya selidiki dahulu latar belakang lelaki itu.

Kawan saya itu pun pergilah berjumpa semula dengan lelaki itu dan meminta dia ceritakan apakah sebenarnya yang telah berlaku. Mulanya lelaki tersebut malu hendak bercerita apakah sebenarnya yang telah berlaku tetapi selepas dipujuk akhirnya lelaki itu bersetuju.

Ceritanya agak memalukan tapi memberi banyak pengajaran. Sebenarnya, dia punyai hobi yang sangat memalukan.

Filem lucah sudah menjadi makanan hariannya malah pada malam terakhir hendak bertolak ke Mekah pun dia sempat lagi menonton filem lucah.

Rupa-rupanya, lelaki itu memberitahu bahawa setiap kali dia hendak masuk ke masjidil haram, dia tiba-tiba nampak seorang perempuan yang dalam keadaan bogel menerkam ke arahnya atau seperti mencari-carinya.

Maka kerana takut kelakuan perempuan tadi akan memalukan dirinya, lelaki berkenaan lari.

Selepas mengetahui kedudukan sebenar, barulah saya mengubati lelaki tadi. Saya diberitakan, selepas itu barulah dia dapat masuk ke masjid, itupun cuma sampai ke pintu.

Semoga kisah ini dapat dijadikan iktibar dan pengajaran kepada kita semua.. InsyaAllah
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
JANA PENDAPATAN TANPA HENTI WALAUPUN ANDA TELAH BERHENTI!

8 Comments

nak share boley ? ;;-)

Reply

macam pnah baca

Reply

:) :( ;) :D ;;-) :-/ :x :P :-* =(( :-O X( :7 B-) :-S #:-S 7:) :(( :)) :| /:) =)) O:-) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t 8-7 I-) 8-| L-) :-a :-$ [-( :O) 8-} 2:-P (:| =P~ :-? #-o =D7 :-SS @-) :^o :-w 7:P 2):) X_X :!! \m/ :-q :-bd ^#(^ :ar!

Reply

nak copy cerita yg best tu boleh x..?

Reply

ni cerita sedih ke pengajaran ke seram?????...x masuk akal langsung... masjid adalah tempat suci rumah allah, pintunya terbuka luas untuk semua manusia, adakah masjidil haram untuk orang yang betul2 beriman sahaja, klu macam tu x boleh masuk lah orang yang nk bertaubat,.

Reply

MOON , ADAKAH ANDA TAHU APA ITU MASJIDIL HARAM ??

anda mungkin perlu banyak lagi belajar dan banyak dengar cerita mengenai masjidil haram . masjidil haram adalah tempat yg suci , selalu nya apa kelakuan kita di dunia akan ALLAH blas CASH di sana , bukan certa ni sahaja bnyak lagi certa , ada yang shingga mati .. bukan lelaki tu tidak dibenarkan masok tetapi die xdapat nak msok kerna nampak sesuatu yg menakut kan . ALLAH Itu MAHA KUASA la moon , apa2 on die boley buat . sebelum komen fikir2 kan dulu nyer .

Reply

Moon, kalau betul2 ikhlas nak bertaubat mesti tiada masalah punya. tapi lelaki tersebut, seperti yg dikatakan, malam terakhir nk ke Mekah pun masih buat lagi, seakan mempersendakan agama.

Reply

Post a Comment