Menu

========================================
PLEASE ENABLE YOUR JAVASCRIPT TO VIEW THIS PAGE!
========================================


[ How? ]


VIDEO SAIFUL BUKHARI KANTOI SUMPAH LAKNAT 2 DEPAN BAITULLAH ADALAH DUSTA | Dah tengok video Saiful Bukhari mengangkat sumpah laknat di depan Kaabah. Video tersebut pada 9 April 2012 tetapi baru dipublish di youtube sempena lagi 3 hari akan mengundi. Firstly aku tengok, wahh biar betul. Kalau betul Saiful Bukhari betul, harap kebenaran akan menjelma bagi pihak beliau. Tetapi kalau tidak benar, aku harap ALLAH melaknat dia kerana mempersendakan kekuasaan ALLAH S.W.T.

Aku tak sure sama ada aku akan ditangkap atau tidak kalau aku buat pendedahan yang aku rasa aku betul. First aku tengok, memang aku percaya video nie benar sebab video bewarna dan mempunya suara. Tak macam video-video UMNO/ BN buat yang video lucah. So aku pon tengok berulang-ulang kali untuk trace wajah muka Saiful sama ada terdapat perbezaan tone. Ada sedikit. Oh itu tidak boleh dijadikan bukti. Then ada something aku rasa tak kena. 

Cuba perhatikan pada minit 1.03 saat.


Cuba perhatikan di saat ada seorang hamba ALLAH berbaju putih melalui di belakang badan Saiful. Seperti bertindih dengan Saiful walhal badan Saiful tidak sama sekali bergerak mahupun tersentuh. Aku pon jadi tanda tanya. Adakah ini hanya video menggunakan skrin hijau macam filem Cicakman dan Merong Mahawangsa. Aku tak mahu tuduh  siapa yang create video ini. Tapi aku rasa ini satu penipuan.

Mereka dah mula belajar edit video bewarna dan bersuara, tapi hampa perasan tak, di kalangan ramai-ramai, suara Saiful amat jelas sekali berbanding background belakang. Itu mustahil. Cuba pergi market, rakam, background sangatlah bising. Allahuakbar. Sampai begini sekali politik Malaysia. Sedih ooii.



Kredit : FizGraphic Dot Com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
JANA PENDAPATAN TANPA HENTI WALAUPUN ANDA TELAH BERHENTI!
Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift!
SELUAR DALAM BIO MAGNET - Cara Mudah Merawat Masalah & Fungsi Seksual Lelaki

19 Comments:

  1. mmg sah tipu. aku dah agak dah. tgk sekali dah tau.

    ReplyDelete
  2. tingginya saiful bukhari dalam video ni. aku serahkan kat Allah pasal video ni, nak tuduh takut fitnah, lagi satu cerita nak minta maaf kat pak nuar :)

    ReplyDelete
  3. Bukan kamera panning ke? Bila kita pan kamera tu mengikut sudut tubuh yang bergerak selari, memang la background bertukar, lagi pun di minit awal di ambil shoulder shot, kemudian dia pan ke side shot...mana ada green screen

    Saya ulas dari aspek video yer, apa yang dia lakukan hanya tuhan yang mengetahuinya...

    ReplyDelete
  4. hmm..dorg ni tak habis2 nak mmenipu..sampai tanah suci mekah pn dipermainkan macam tu sekali..janganla nak menegakkan benang yang basah..moga2 Allah memberi hidayat kepada mereka dan kir=ta semua

    ReplyDelete
  5. pada last video..mcm ade yg xkene..klau ade yg perasan..mungkin bleh ulaskan..

    ReplyDelete
  6. LAAA..
    kan masa lelaki tu terlanggar ada sikit kamera tu tak stabil. cuba tengok balik.
    lagi pun, klu sebuah imej yang bergerak mmg xboleh super impose. org bodoh je akan ckp boleh buat mcm tu.
    lg 1, kalau guna green skrin lagi tak logik. sbb akan boleh nampak jelas saiful je berbanding latar belakang.

    try lagi la kalau nak menuduh, jgn bg org nampak sgt kita paling bodoh k.

    ReplyDelete
  7. anonymous 9.23am

    pernah ke anda ke Mesjid Baitullah? Pergi la dan apabila disana,sila lihat dimana letaknya Maqam Ibrahim...lepas tu komen balik kt sini ye...adoi,kesianya kamu...

    ReplyDelete
  8. Pd telitian sy Maqam Ibrahim itu btul kedudukannya berdasarkan side camera yg di ambil. Allah mengertahui segala-galanya.

    ReplyDelete
  9. Betul atau tidak hanya Allah dan Saiful yang tahu. Posting ini dengan jelas menuduh video ini sebagai penipuan. Berapa yakin kah anda dengan kepalsuan video ini? Kalau tak yakin, tengok dan nilai untuk diri sendiri. Jgn dikongsi ketidakyakinan ini. Kalau yakin saudara boleh buat sumpah laknat untuk diri saudara dan mengaku video ni palsu.

    ReplyDelete
  10. kenapa suara dia jelas? kenapa suara background x berapa jelas? sebab dia pakai direct sound..

    ReplyDelete
  11. yang aku klu kat maakah tu bukan senang nak kita bediri relex cmtu ..n yang heran gak org2 kat skiling x fokus kat org ambik video..org kat situ terutama bangla2 pakistan jenis2 mcm tuh pantang tgk org ambik gambo apalagi video sure tumpang sekaki..dan waktu dye buat video bulan april ramai yooooo..lain lawh time abis haji tuh visa x buka..biarlah Allah memberi kita kebenaran

    ReplyDelete
  12. betul2 menipu...org tu tersandung merempuh tapi saiful langsung tak berganjak...

    ReplyDelete
  13. klu dia tpu mmg ALLAH akn lknat dia...
    tp skrang nya dai brni jgk smpah...
    dr anwar lnsung xbrni...

    ReplyDelete
  14. sumpah org bole buat daaa je..kadang balasan dr Allah bukan trus pun..dan tanpa d sedari gak..iblis pernah gak bersumpah nak mengoda umat manusia..sape2 pun bole besumpah..klu dah kemarukk..

    ReplyDelete
  15. mana dahi itam dia?

    ReplyDelete
  16. ku besa p sna.. bru2 ni ja. klu ikut kn la waktu fiq p langit langsung xda awan tp yg ni da. bkn nk hipokrit or wat.. but this video, anything can happen. satu lagi klu kita p sna mng blh lmpk mcm2.. dont know wat to say.

    ReplyDelete
  17. suasana dia pn.. mcm agk pelik ckt sbb if dia buat umrah lg ramai org.. klu dlm video dia da depan pintu kaabah but bila tgk balik org terlalu ckt.. sbb my friend told me klu musim umrah pn ramai mcm org nk haji.. byang kn klu haji..

    ReplyDelete
  18. manusia lau dah terlampau taksub sangat susah la.. bila kebodohan menguasai diri, nafsu membuak2.. minda jadi sempit.. itu lah cacai PR.. bodoh btoi hamba CINA DAPig.. ingat bnda men2 ke sumpah ni.. apasal Anwar Al Juburi x berani wat camni kalau dy btol sangat..?? tu je ak nak tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau macam tu baik tak payah ada mahkamah, sumpah laknat selesai masalah. tak payah nak bicara kat mahkamah. dalam islam tak ajar sumpah2 ni. dalami dulu ilmu baru komen.

      Delete

LIKE Facebook Kami Di Sini!!!

 
Top