4

KAJIAN SUNWAY PYRAMID MALAYSIA ADALAH KEPUNYAAN ILLUMINATI FREEMASON | Melihat reka bentuk dan seni bina Sunway Pyramid menimbulkan banyak persoalan adakah benar tuduhan bahawa Sunway Pyramid sebenarnya adalah milik Illuminati. Jika anda berminat pada kajian Illuminati dan Freemason, mazeermohamad.com ada banyak berkongsi artikle menarik mengenai isu ini.

KAITAN SENI BINA SUNWAY PYRAMID DENGAN FREEMASON

Illuminati (plural daripada Latin, Illuminatus tercerahkan) merupakan nama yang merujuk pada sebuah organisasi yang dianggotai oleh beberapa golongan bijak pandai tetapi mempunyai niat jahat atau licik dari pelbagai negara.

Pada awalnya, istilah itu merujuk secara khusus kepada Illuminati Bavarian, sebuah pertubuhan rahsia era Pencerahan masyarakat yang ditubuhkan pada 1 Mei 1776.

Di zaman moden ini ia digunakan untuk merujuk kepada organisasi yang diiktiraf persekongkolan yang bertindak sebagai bayang-bayang “kuasa di balik takhta”, dipercayai mengendalikan urusan dunia melalui kerajaan dan syarikat hari ini. Ia menjadi incarnation moden atau kelanjutan dari Bavarian Illuminati.

Illuminati berasal daripada perkataan “Lucifer” (iblis)

Dalam konteks ini, Illuminati sering digunakan dalam rujukan kepada NEW WORLD ORDER (NWO).

Terdapat banyak teori konspirasi mempercayai bahawa Illuminati adalah dalang kepada peristiwa-peristiwa yang akan mendorong pada pembentukan New World Order.

Mereka bercita-cita untuk menjadi sebuah kerajaan dunia yg memerintah dan mengawal segala kejadian di muka bumi ini termasuklah ekonomi, politik dan sebagainya (infact, memang mereka telah berjaya mencapai cita-cita tersebut).

Organisasi ini dikepalai oleh orang-orang ekstrimis yahudi yang kononnya bijak-pandai yang dari dulu hendak membalas dendam terhadap orang-orang islam.

PENGARUH ILLUMINATI DI SUNWAY PYRAMID

PINTU MASUK DIHIASI PATUNG FIRAUN DAN SIMBOL FREEMASON

Sunway Pyramid ialah sebuah mercu tanda berbentuk pusat beli-belah yang terletak di pusat Petaling Jaya.

Pusat beli-belah ini dibuka pada bulan Julai 1997 sebagai pusat beli-belah dan hiburan bertema yang terulung di Malaysia.

Salah satu daripada ciri-ciri rekabentuk yang paling mudah dicam ialah bentuk piramid berilhamkan Mesir purba dengan patung singa besar yang “menjaga” di pintu masuk.

Keseluruhan bangunan dihiasi gaya monumen, dilengkapi dengan hieroglif palsu yang menghiasi muka bangunan, disertakan patung dan ukiran berupa firaun dan rakyat Mesir purba.

Secara umumnya, binaan bangunan di sekitar kawasan ini berkonsepkan Mesir Kuno yang mengagungkan FIRAUN dan SINGA yang menjadi PENJAGA Istana Haikal.

Semua ini dapat dilihat pada rekabentuk dalaman (Interior) bangunan ini yang menggunakan SIMBOL dan UKIRAN ala Firaun seperti di papan tanda arah, simbol tandas dan gerbang pintu masuk utama.

Apa maksud semua ini melainkan membuktikan KEWUJUDAN TANGAN GHAIB JUAK-JUAK ILLUMINATI telah bertapak di Malaysia.

TONTON VIDEO BUKTI SUNWAY PYRAMID ADALAH KEPUNYAAN ILLUMINATI DI BAWAH.


VIDEO FREEMASON MALAYSIA


P/s : Artikel ini adalah perkongsian semata-mata. Terpulang kepada tahap pemikiran dan mentaliti individu untuk menilainya.
SELUAR DALAM BIO MAGNET - Cara Mudah Merawat Masalah & Fungsi Seksual Lelaki
"BUAT DUIT RAYA DI BULAN RAMADHAN DAN SAMBIL BERSEMBANG MESRA DI HARI RAYA. TEMPAT TERHAD"
TERBARU!!! WOW!!! SAYA PUN MAHU HIBAH 15% - 30% SETIAP MINGGU DENGAN FORMULA HEBAT PAKAR ANTARABANGSA KINI DI MALAYSIA
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
JANA PENDAPATAN TANPA HENTI WALAUPUN ANDA TELAH BERHENTI!
Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift!

Post a Comment Blogger

 1. Bodoh , Memang Bodoh ,

  ReplyDelete
 2. Pertama kita perlu tahu apa itu illuminati.. illuminati ialah defunct German secret society of freethinkers, humanists and Enlightenment academics, founded in 1776 and infiltrated and shut down by Bavarian authorities about a decade later.

  Pertubuhan dan kumpulan yang bergerak secara senyap ini melakukan conspiracy stuff. Assassinations, currency manipulation, Super Bowl halftime shows. All executed through puppet institutions and groups like the Federal Reserve, the Council on Foreign Relations, the Freemasons, and Def Jam Recordings. And all carefully controlled and hidden to ensure that their meddling in world affairs will remain secret.
  Mereka ingin menguasai dunia melalui penyusupan didalam kerajaan yang sah yang sedia ada secara sangat licik dan pintar dan mensebati secara bijak dan halus untuk menguasai dunia dengan fahaman dan cara mereka.


  ReplyDelete
 3. Pada awalnya anda menyuruh pembaca pergi untuk menyaksikan sendiri bukti2 yang telah di upload jika tidak percaya dan kemudiannya menegah pembaca daripada pergi atas alasan membantu Illuminati? Tahukah kamu pemiliknya Sunway, TS Jeffrey bermata 1? Sila konsisten kerana para pembaca mungkin tidak sebijak / prihatin seperti anda kerana para Illuminati sangat bijak dalam memutarbelitkan fakta!

  ReplyDelete
 4. God i wonder can u save me.
  Illuminati want my soul and my body secret society trying keep their eye on me

  ReplyDelete

 
Top